Tips bij het verkopen van een afgekeurde auto

Het verkopen van je auto kan op verschillende manier gebeuren. Echter brengt de ene manier meer op dan de andere. Zo kun je de auto online verkopen of deze inruilen bij een van de garages of dealers. Maar hoe moet je nou je auto online verkopen? In dit artikel zullen wij middels enkele stappen zien hoe dat gebeurd.

Het verkopen van je auto kan nogal lastig zijn, vooral als je niet hoe dit allemaal werkt. Middels deze 5 handige stappen kan je de auto online verkopen.

Stap 1: Verkoopkanaal kiezen

Het verkopen van een auto hangt af van de reden waarom je het wilt verkopen. Wil je hem inruilen voor iets anders of gewoon verkopen? Afhankelijk van deze reden, zal je de manier van verkopen bepalen.

Stap 2: Verkoopprijs bepalen

Alvorens je de auto verkoopt, is het belangrijk om de auto op een meest aantrekkelijke manier te adverteren zodat het tussen al die anderen opvalt. Ook is het belangrijk om te weten wat de waarde van de auto ongeveer is en hoeveel je ervoor kunt vragen.

Stap 3: Bezichtigen en proefrit

Je kan de koper de gelegenheid geven om uitgebreid de auto te bezichtigen. Ook is het mogelijk dat de koper een proefrit wilt maken.

Stap 4: Verkoop sluiten

Indien jij en de koper een prijs hebben vastgesteld, kan de koop worden gesloten. Het sluiten van een mondelinge of koopovereenkomst is om aan te geven dat beide partijen akkoord zijn gegaan.

Stap 5: Overdracht van de auto

De koper moet ervoor zorgen dat hij het overschrijvingsbewijs tekent, zodat de auto op zijn of haar naam kan zijn. Hierdoor is de auto bij wet van de koper.

Deze tips werken ook voor een afgekeurde auto verkopen, wees wel altijd eerlijk over het feit dat hij afgekeurd is.