Private lease en haar voordelen

Private lease en haar voordelen

Het leasen van een auto is deze dagen een echte trend geworden. Niet voor zomaar natuurlijk, autolease heeft namelijk een heleboel voordelen. Een leasevorm die in de laatste jaren erg populair geworden is, is private lease. Wat private lease precies inhoudt en welke voordelen je eraan hebt, vertellen we hier.

Wat is private lease?

Zoals de naam het waarschijnlijk al zegt, is private lease een manier om een auto voor prive gebruik te leasen. Eerder was autolease alleen beschikbaar voor bedrijven, voor zakelijk gebruik dus, maar omdat ook bij particulieren de vraag groot was, werd private lease beschikbaar.

Het principe van private lease verschilt eigenlijk niet veel van andere leasevormen, zoals bijvoorbeeld financial lease. Ook bij private lease ga je namelijk een overeenkomst aan waarbij je tegen een vast maandbedrag een nieuwe auto kunt rijden, zonder dat je het hoeft te kopen. Hoelang je de auto least, bepaal je zelf: 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Bij het betalen van het maandbedrag, het leasebedrag dus, zijn een aantal zaken inbegrepen. Zo hoef je niet te betalen voor reparatie en onderhoud, schadeherstel, verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp. Dingen als brandstofkosten, wasbeurten en verkeersboetes betaal je nog steeds zelf. Goed om te weten is, dat bij het leasen van een auto, het kenteken bij de RDW op jouw naam zal staan.

Voordelen van private lease

Een van de eerste voordelen aan private lease is, dat je elke maand kan rekenen op een vaste uitgave als het aankomt op de auto. Zo hoef je geen onnodige en onverwachte uitgaven te doen. Verder gaat er geen groot bedrag vastzitten, zoals wanneer je de auto zou kopen. Dat geld kan je dan voor andere, belangrijke dingen gebruiken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over een aanbetaling, inruil of verkoop van de auto, wanneer de leaseperiode ten einde is.

Tot slot

Wil je graag in een nieuwe auto rijden, maar schrik je van de grote investering en de maandelijkse onderhouds – en reparatiebeurten? Dan raden we je aan om zeker een van de private lease opties te bekijken.